עגלת קניות

סגור

כיצד בוחרים מגפיים לוויקבורד?

כיצד בוחרים מגפיים לוויקבורד?

גם במגפי הוויקבורד (Bindings), קיים מגוון רחב של סוגים ודגמים. כיצד בוחרים מגפיים לוויקבורד? במדריך זה ננסה לגעת מעט במושגים והמונחים הרלוונטיים על-מנת שתוכלו להתאים לעצמכם את הביינדר הטוב ביותר בשבילכם.

מידה:
אחד הדברים החשובים ביותר בבחירת מגף וויקבורד הוא המידה. המגף צריך להתאים לרגל בצורה האופטימלית ביותר- חשוב מאוד שהמגף לא יהיה קטן מדי על-מנת שלא ילחץ על כף הרגל, יכאיב, ויגביל את זמן הגלישה שלכם בגלל הכאב בכף הרגל. מצד שני, אסור שהביינדר יהיה גדול מדי- הגולש לא ירצה שבכל נפילה הרגל תצא מהנעל, מה שעלול להביא לפציעות חמורות. מגפי הוויקבורד של רוב היצרנים מגיעים במספר מידות החל ממידה 6 ועד למידה 14. מידת המגפיים לא תואמת למידת הנעליים הרגילה בישראל.

גמישות:

ישנם מגפי וויקבורד המורכבים מחומרים קשיחים, וישנם מגפי וויקבורד העשויים מחומרים אלסטיים (גמישים). בפועל, ישנם גולשים שירגישו יותר בנוח עם ביינדרים קשיחים וישנם כאלו שיעדיפו ביינדרים אלסטיים. הדבר תלוי בעיקר בסגנון הגלישה של הגולש וברקע שלו- גולשים שבאו מעולם הסנובורד נוטים להעדיף מגף קשיח וגולשים שבאו מרקע של סקי מים נוטים להעדיף את הגמישות של מגפיים אלסטיים. סוג החומר ממנו מורכב המגף משפיע על משקל המגף, חוזקו ועמידותו לאורך השנים ותחושת הנוחות, חברת Ronix מייצרת מגפיים עם ביטנת Intution, המתאימה את עצמה בצורה אופטימלית לכף רגלו של הגולש לנוחות מירבית.

משקל:
משקל הביינדר מהווה שיקול משמעותי בבחירה. מגף קל כמה שיותר, יקטין את משקל הוויקבורד (הגלשן אליו המגף מחובר), דבר אשר יקל על הגולש להגיע לקפיצות גבוהות יותר ולכן נעדיף מגף במשקל נמוך. החיסרון של מגפי וויקבורד קלים הוא שהם נוטים להיקרע או להיהרס מהר יותר, לכן החברות המובילות כדוגמת Ronix עובדות על פיתוח מגפיים תוך שימוש בחומרים ייחודיים שהם עמידים מאוד וקלי משקל.

תמיכה בקרסול:
כמו כל ספורט אתגרי, פציעות הן חלק מהעניין, ולכן עלינו לקחת בחשבון כל דבר שיכול למנוע אותן. פציעות קרסול נפוצות מאוד אצל גולשי וויקבורד (כמו גם פציעות ברכיים). תמיכה טובה לקרסול תביא להפחתה משמעותית בסיכון לפציעות קרסול בעת גלישת וויקבורד.

הכנסת / הוצאת הרגל:
קיימים סוגים רבים ושונים של מגפי, לכל אחד שיטה משלו להדק ולשחרר את הביינדר (שרוכים, רצועות, וולקרו ועוד). מומלץ למצוא מגף בעל שיטה שתאפשר לגולש להדק ולשחרר את הביינדר בנוחות בעת שהותו במים. החומר ממנו מורכב הביינדר הוא דבר נוסף שיש לקחת בחשבון- ישנם ביינדרים שבחלקם הפנימי יש ביטנה וישנם כאלה העשויים גומי, יש לזכור שלנעול את הביינדר כשהוא רטוב שונה מכאשר הוא יבש.

עיצוב:
העיצוב של הביינדר הוא סובייקטיבי לחלוטין ונתון לשיקול דעתו של הגולש, אין ספק שביינדר שיתאים בעיצובו לוויקבורד יראה הרבה יותר טוב.

 

כיצד בוחרים מגפיים לוויקבורד? אם עדיין זקוקים למידע נוסף צרו קשר >>

תפריט נגישות

גלול למעלה